Få 5 gode råd

Følg mine 5 gode råd


Forstå hvad du siger

Mit første gode råd er: Brug aldrig et ord hvis betydning du ikke er hundrede procent sikker på.

Du risikerer at blive fanget på det.

Jeg har flere gange oplevet mennesker herunder politikere holde taler som de tydeligvis ikke selv har skrevet og brugt ord som de helt klart ikke forstod fuldt ud.

Et par gange blev de afsløret da der blev stillet spørgsmål omhandlende de begreber/ord taleren brugte.

Pinligt og ganske unødvendigt. De kunne have brugt ord de forstod og kendte og dermed gjort talen mere levende og kommunikativ i stedet.

Fagord

De fleste af mine kunder har godt styr på fagordene, derimod kniber det med de almindelige ord. Udvid dit ordforråd og oplev en bedre og mere flydende kommunikation.

Hvem taler du engelsk med?

Hvem taler du engelsk med? Er det mennesker som har engelsk som modersmål? Eller er det mennesker der som du har engelsk som andet eller tredje sprog?

Gør dig umage med at tale og kommunikere så enkelt og klart som muligt og tænk på at vores kultur også spiller ind når vi taler sammen på et fremmedsprog.

Husk at god kommunikation handler om god forståelse og ikke en opremsning af fremmedord som kan skabe unødig usikkerhed.

Tal ikke engelsk på dansk

Lad være med at forklare alting på engelsk som du ville forklare det på dansk. Vidste du for øvrigt at en dansker ofte bruger 5 ord på at fortælle noget hvor en engelsktalende kun bruger tre eller fire.

Husk at god kommunikation handler om god forståelse og ikke en opremsning af fremmedord som kan skabe unødig usikkerhed.

Hvis du går i stå

Hvis du går i stå midt i en sætning fordi du leder efter et ord så gør dette: smil og sig du begynder igen. Start forfra og brug så et andet mere almindeligt end det fine ord du alligevel ikke kunne huske.

Alternativt så lav en helt ny sætning der kommunikerer det samme men som er formuleret lidt anderledes og du derfor ikke har brug for at bruge det udtryk du først havde tænkt dig.

Din samtalepartner bliver ikke irriteret over det, men han eller hun mister fokus hvis de skal vente længe på at du finder det korrekte ord.

Nina Vad Holtum

Nina Vad Holtum

Kontakt mig

Jeg er sprogcoach og har gennem de seneste ti år specialiseret mig i at hjælpe alle fra direktører og ledende medarbejdere til receptionister til øget sikkerhed og bedre formuleringer på engelsk.